Dr. Ekler Péter: egyetemi docens. Kutatási területe az elosztott környezetek, a mobil alapú peer-to-peer megoldások, hálózati algoritmusok, valamint az üzleti intelligencia. Számos hazai és nemzetközi kutatási és fejlesztési projekt résztvevője és témavezetője. Rendszeres szereplője hazai szakmai konferenciáknak és számos szoftverfejlesztési projekt is kapcsolódik hozzá. Az Alkalmazott informatika kutatócsoport vezetője 2021-től. Több mint 6 alkalommal volt a BME VIK aranyfokozatú oktatója, valamint kétszer megkapta a Műegyetem kiváló oktatója címet.

Sik Dávid a BME VIK Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének doktorandusza. Számos kutatási és fejlesztési projekt fűződik a nevéhez. Részt vesz a mobil szoftverfejlesztés és az üzleti intelligencia tárgyak oktatásában, valamint külföldi kurzusok vezetését végzi.”

Az előadás keretében bemutatjuk az 5G technológia azon fő jellemzőit, amelyek segítségével lehetőség nyílik újszerű alkalmazások, megoldások fejlesztésére. Több alkalmazási területet is megvizsgálunk, hogy azokra hogyan hat az 5G megjelenése.