Dr. Vörös András a BME docense régóta foglalkozik azzal, hogy az informatikai rendszerek helyes működését miként lehet garantálni. Ebben a munkában a matematikát hívta segítségül, amelyet arra használhatunk, hogy egy elkészült informatikai rendszer helyességét a matematikai logika segítségével vizsgáljuk.

Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.: A thyssenkrupp Automotive Technology budapesti leányvállalataként 1999 óta foglalkozunk személyautók elektromos kormányrendszerének fejlesztésével, a cégcsoporton belül egyedüli elektronikai és szoftverfejlesztési kompetenciaközpontként. Az iránt köteleztük el magunkat, hogy a neves autógyárak igényeit kiemelkedő minőségű, innovatív termékekkel elégítsük ki. Célunk, hogy kormányrendszerünk biztonságos legyen és tökéletes vezetési élményt nyújtson ügyfeleink számára.

Ebben a demóban azt mutatjuk meg, hogy a vezetésben milyen informatikai megoldások felelősek a könnyű irányváltásért, és ezeknek miként lehet garantálni a megfelelő működését. A demó a BME és a thyssenkrupp Kft. Kompetencia Központban végzett munkáját mutatja be.

Ki vezet? Autók biztonságos kormányműve az informatika szemszögéből