A konferencia célja, hogy áttekintse az MTA MTÜ rendezvénysorozat keretében az MTA Fenntartható Fejlődés és Technológiák Nemzeti Program BME GTK „A fenntarthatóság gazdasági és társadalmi vonatkozásai” c. alprojektjének kutatási témaköreit és eddigi eredményeit. Az előadások tudományos keretét a környezetgazdaságtan, a fenntarthatósági és klímapolitikák, valamint azok ágazati és térségi dimenzióinak elemzése adja.

A fenntarthatóság gazdasági és társadalmi vonatkozásainak vizsgálatára fókuszáló kutatás célja a napjaink kihívásaihoz kapcsolódó problémák és azokra lehetséges válaszként megfogalmazott innovatív műszaki-technológiai megoldások, fejlesztési koncepciók és intézkedések, ill. egyéb lehetséges válaszok komplex fenntarthatósági hatásértékelése. A konferencia programját Prof. Bozó László akadémikus, MTA FFT konzorciumvezető és Prof. Józsa János akadémikus, BME projektvezető előadásai nyitják meg.

A rendezvényen a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar kutatási projektben résztvevő munkatársai mutatják be kutatási területüket és eddigi eredményeiket.